om RoyRogers

Kontakt

 

 Roy 073 261 00 61 


Roger 070 627 42 42

  

info@royrogers.se

 

Medlemmar

Namn:    Roger Jakobsson

Instrument:   sång och gitarr

I RoyRogers: 1963 

Uppväxt i:     Kareby

Bor i:            Kungälv

Roger är en av 3 som varit med från start av bandet 1963. Efter The Carromes / RoyRogers blev det Thagez och Excellent.

Roger är en duktig gitarrist och sjunger 2:a stämman. Ägnar sej åt spel med  Ukulele-gruppen "Raffinadoz.

Ingår i husbandet för Visans vänner i Stenungsund.Är en tidig medlem i The Spotnicks fanclub (numera

Nordc Guitar Club).

Har varit med sedan återstarten 2011

Namn:       Roy Kvist

Instrument:   elbas

I RoyRogers: 1963, hemsidan

Uppväxt i:     Kareby

Bor i:            Grästorp

Roy är en av 3 som varit med från start. Efter The Carromes / RoyRogers blev det Maritas och Thagez.

Höll upp i många år och ägnade sej åt att vara ledare inom idrotten.

Ägnar sej åt spel med Ukulele-gruppen "Raffinadoz".

Har varit med sedan återstarten 2011

Namn: Per-Arne Andersson

Instrument:   Dragspel

I RoyRogers: 2011

Uppväxt i:     Hålta

Bor i:            Hålta

Per-Arne är en lättsam person med ett leende på läpparna och ett dragspel på magen. Han tar varje chans att spela. Han har spelat offentligt sedan 10-års åldern och har ingått i ett antal olika band. För att nämna några är det Cosmos och Dan's. Många har haft förmånen att möta Per-Arne som musikant i samband med danser och allsånger. 

Per-Arne har arbetat som säljare mm inom radio och TV branschen. Nu för tiden delar han dygnets timmar mellan att vara ´månskensbonde´, göra installationsuppdrag av antenner, Tv-apparater och musiken.

När han inte spelar själv, tar han sej en svängom på dansbanan och lyssnar till dansmusik.

Namn:        Arne Larsson

Instrument:  sång och gitarr

I RoyRogers: 2014      

Uppväxt i:     Solberga

Bor i:            Solberga

Arne är en lättsam och målmedveten person. Är välkänd som elektriker och bonde. Arne är intresserad av landsbygds

frågor och är engagerad i Kode hembygdskrets.

Han är uppväxt i en musicerande familj och har ett genuint musikintresse. Sjunger och spelar gitarr mm. Tillsammans med frugan har han genom åren besökt många festplatser för att dansa gammalt och modernt. Numera åker de till allsånger och spelmansstämmor.

 

I den här avdelningen ska vi berätta för er om vår historia, från de första knackiga ackorden, fram till idag. Följ med oss på vår resa genom åren, från 1963 fram till idag.

Dagens RoyRogers

 

Bandet RoyRogers "Karebygänget med det goa svänget" har numera fyra medlemmar.


Vi kommer att komplettera sättningen när det behövs.

 

Hösten 2014 började vi sammarbeta med Kenneth Ardehed som sjunger och spelar keyboard med inbyggd autocomp. Vi fick hjälp med sång och trummljudet som saknades när Leif slutat. Roger och Kenneth har spelat tillsammans i 'Excellent'.

Arne Larsson började också att spela med oss hösten 2014, han sjunger och spelar gitarr. Båda killarna känner vi sedan tidigare.

Vi har breddat vår repertoar på sång och instrumentalsidan och erbjuder framträdande i olika konstillationer.

 

Sommaren 2011 fick vi en nystart. På initiativ av Roy kontaktades Gösta för att samla fd RoyRogers dansband till en återträff, efter nästan 40 års uppehåll.  Gitarrerna skulle med, så vi kunde ´dra en låt´, ´tjöta` och ta en fika. Roger och Ingemar kontaktades, alla var sugna på att spela tillsammans igen. Tyvärr fick inte ”Putt”, Per-Anders, uppleva detta tillfälle, då han tragiskt lämnade oss inom ett par veckor pga sjukdom.

 

Det började lite trevande i augusti. Gamla låtar som spelades på 60-talet dammades av, men orgelsoundet som vi förknippade med ´vårt´ RoyRogers saknades. I september kontaktades därför Per-Arne, en duktig och välkänd dragspelare som finns med oss sedan dess.

 

Ingemar spelade trummor på heltid med ett annat band och kunde inte vara med varje vecka. I juli 2012 ersattes han av Leif med förflutet i dansbandsvärlden. En trumslagare som dessutom sjunger bra. Detta blev ett lyft för oss då han kompletterar Gösta på sång.

 

Att namnet på bandet blev RoyRogers, föll sej naturligt då samtliga gamla medlemmar fanns med vid nystarten. Vi träffas varje vecka för att träna på ´gamla´ och aktuella låtar. Vi har spelat för publik ett antal tillfällen och delar av RoyRogers dansband har visat upp sej vid allsångskvällar.

 

Tack för att du tog dej tid att läsa detta

 

Mvh RoyRogers                                                                                          

Historien om dansbandet RoyRogers

1968 - 1971

       Gösta Sköldén,                      sång och gitarr         

       Ingemar Mathiasson               trummor

       Per-Anders "Putt" Larsson,      orgel

       Roger Jakobsson,                   gitarr och sång

       Roy Kvist,                              bas

 

Gösta, Roger och Roy gick i Kareby skola och det var i samband med en gitarrkurs 1962 som de upptäckte att de hade ett gemensamt intresse för musik. Detta blev starten för att bilda ett band men 3 man var för få och det behövdes fler. Vi kände en kille som hette Per-Anders mera känd som ”Putt”, en kul kille som spelade orgel. Putt visste i sin tur att Arne spelade och ägde ett trumset. Båda två med ett förflutet i olika orkestrar, och dessutom klasskamrater med Roger.

 

Nu var de första bitarna på plats. En liten torpstuga hemma hos Arne blev vår första replokal. Detta var innan datorerna tagit över världen. Med hjälp av radio, grammofonskivor och bandspelare, lyssnade vi på texterna och letade ackord, när nya låtar skulle repas in. En annan fråga att lösa var att hitta ett namn på bandet. Arne kom med lösningen, på träningen mån 23 aug-65 föreslog han ”The Carromes” och vi andra fastnade för det. Namnet hade engelskt touch som var på modet då och är en koppling till Kareby o Romelanda som var våra hemorter. Vi var unga och fick hjälp av kompisar att transportera oss och instrumenten till våra spelningar. Egen släpkärra köpte vi i mars-66 och den kostade oss 878:-. I kostnaden ingick montering av dragkrok, tak till kärran, målning mm.

 

Vi var ett typiskt landsortsband. Den första spelningen hade vi 1 okt -65 i Kode hemvärns gård. Arrangör var Kareby 4H. 4H är en ungdomsorganisation vanligast på landsbygden. Anknytningen till 4H och CUF var stor och vi fick en raketstart med 25 spelningar det första halvåret. Dessa organisationer gav oss många spelningar på ungdomsdanser i samlings lokaler och på dansbanor runtom i Göteborgsregionen och Bohuslän. 

 

Midsommar – 66 hade vi vår längsta resa till en spelning, 40 mil bort. Den ägde rum i St Mellösa, Odensbacken utanför Örebro. Det var bröllopet för Kungälvsroddaren och OS-medaljören Evert Gunnarsson. Vi hade inte råd att ta in på hotell eller liknande utan sov i bilarna och var nog en aning hålögda dan efter.

 

I nov 66 bytte vi trummis. Alf Ryling, med förflutet i ett band från Orust började. I samband med detta började vi repa i ny lokal, ”Jonells skola” i Romelanda som stod tom. Putt´s farsa var skolvaktmästare och lade ett gott ord för oss. Han fixade lite praktiska saker.

 

Med denna sättning spelade vi fram till juni -67, då vi tog ”timeout”. Detta för att Gösta, Putt o Roger gjorde ´Lumpen´ på olika orter och det blev svårt att boka spelningar. Alf bestämde sej för att sluta och som ersättare på trummor för honom började Ingemar Mathiasson.

 

Inför omstarten bytte vi namn från The Carromes till RoyRogers.  Den första spelningen efter ”timeouten”, gjordes Påskafton 13/4 -68 i Romelanda ungdomsgård. Royrogers hade nu spelningar i Halland, Västergötland och Bohuslän. Vi hade nästan abonnemang på CUF festerna i denna region. Det spelades på logdanser och dansbanor. Bla Bergs dansbana i Grohed och på Hoffrekullens dansbana som andraband några säsonger, för att nämna några.

 

Barn och Familjer konkurrerade om tiden och vi bestämde oss för att sluta spela.

1971 spelade dansbandet Royrogers sista gången.

 

1995 Vid Kareby IS  50-årsjubileum fick vi en förfrågan om att framföra ett kortare program.

Vi fick ihop det gamla Royrogers och tackade ja.

 

Det gick ytterligare 16 år till nästa gång vi tog upp musicerandet nu med Dagens RoyRogers.

 

 

Tack till alla som trodde på oss då och nu.

 

kram på er.

RoyRogers dansband

The Carromes

Nov 1966 - jun 1967

Gösta Sköldén,                    sång och gitarr  

Alf Ryling,                           trummor

Per-Anders "Putt" Larsson,   oregel

Roger Jakobsson,                gitarr och sång

Roy Kvist                            bas

Aug1965 - okt1966

Gösta Sköldén,                    sång och gitarr   

Arne Andreasson,                trummor

Per-Anders "Putt" Larsson    orgel

Roger Jakobsson                 gitarr och sång

Roy Kvist                            bas